چک لیست پاییزه: شش کار که با فرا رسیدن پاییز باید انجام دهید
شش ماه از ابتدای سال گذشت. آغاز پاییز زمان برنامهریزی دوباره است. اکنون زمان آن رسیده که اندکی توقف کنید و به پشت سر نگاه کنید. پیروزیها و شکستهایتان را مرور نمایید. بدون بررسی راهی که طی کردهاید، آینده به احتمال زیاد رونوشتی از گذشته خواهد بود. دفترتان را حاضر کنید و این 6 مورد را در آن بررسی نمایید.
اهدافتان را مرور کنید
اهدافی را که ابتدای سال نوشته بودید مرور نمایید. تا کنون برای رسیدن به این اهداف، چه کارهایی انجام دادهاید؟ چه مقدار پیشرفت کردهاید؟ کجا طبق برنامهی پیشبینی شده عمل نمودهاید؟ به کدامین اهداف کوتاهمدت و میانمدت رسیدهاید؟ اهدافی که در دستیابی به آنها ناکام بودهاید، کدامها بودهاند؟
پیروزیهایتان را فهرست کنید
اکنون که میدانید چه موفقیتهایی در این 6 ماه کسب کردهاید، ابتدا اندکی تأمل کنید و لذت این موفقیتها را با تمام وجود احساس کنید. شما شایستگی چنین پاداشی را دارید پس کاملاً از این احساس خوشایند بهره ببرید.
سپس دلایل موفقیت خود را یادداشت نمایید. کجاها خیلی خوب عمل کردید؟ چه کارهایی انجام دادید که باعث شد به این مرحله برسید؟ چه کارهای جدیدی را آغاز و چه کارهایی را رها نمودید؟ بر کدام ترسها غلبه کردید؟ از پس چه مشکلاتی برآمدید؟ چه عادتهای مثبتی را در خود ایجاد نمودید و کدام عادات بد را رها نمودید؟ چگونه خودتان را در مسیر موفقیت قرار دادید و در این مسیر باقی ماندید؟ تمامی این نکات را یادداشت نمایید زیرا اینها نقاط قوت شما هستند و اسلحهی پیروزی شما محسوب میشوند.
چه عواملی باعث شده به آنچه میخواستید نرسید
پس از بررسی عوامل موفقیت، عوامل ناکامی را نیز مانند بالا مرور کنید. عادتهایی که نتوانستید تغییر دهید، کارهایی که نیمهکاره رها کردهاید، ترسهایی که همچنان در شما باقی ماندهاند و مشکلاتی که از آنها فرار میکنید. همه چیز را بنویسد. با خودتان روراست باشید و چیزی را از قلم نیندارید.
مسلماً هنگام بررسی این موارد احساس بدی خواهید داشت، اما خودتان را مؤاخذه نکنید. از خودتان در برابر اشتباهاتتان دفاع نکنید ولی به خودتان یادآوری نمایید درست است کوتاهی کردهاید اما منحصر بهفرد و توانمند هستید و میتوانید این اشتباهات را جبران نمایید و با سرعت بیشتری به اهدافتان نزدیک شوید.
در این 6 ماه شخصیتتان چه تغییر کرده است؟
رسیدن به اهداف، تماماً در کنترل ما نیست. گاهی شرایطی رخ میدهد که سرعت ما را کند میکنند (همانگونه که گاهی اوضاع به شکلی تغییر میکند که زودتر و راحتتر از انتظار به آنچه میخواهیم میرسیم) یا دستیابی به هدفی را دشوار مینمایند اما آنچه که مهم است انسانی است که در این راه به آن تبدیل میشویم.
معیار واقعی موفقیت، نه آن چیزی است که به آنها رسیدهایم بلکه توانمندیها، مهارتها و شخصیت تازهای است که در این راه کسب کردهایم. آیا این ویژگیهای تازه، در مسیر رسالت و شخصیت رویایی شما قرار دارد یا خیر؟ اگر خیر، چرا؟ دلایل خود را به تفصیل شرح دهید.
آیا نیاز به اهداف جدیدی دارید؟ (تغییر اهداف میان مدت)
طبیعی است که همهچیز مطابق با پیشبینیها پیش نرفته باشد. برخی جاها بهتر عمل کردهاید و در برخی اهداف، از برنامه عقب هستید. اکنون باید اهداف کوتاهمدت و میانمدت جدیدی تعیین کنید. خودتان را مجدداً برنامهریزی کنید و با نقشهای به روز شده به سمت موفقیت حرکت کنید.
اگر گمان میکنید برخی از اهدافی که تعیین نمودهاید دیگر مناسب شما نیست یا آنها را نمیخواهید، تعلل نکنید. هدفهای جدیدتر و بزرگتری را مشخص کنید. از تغییر نترسید. پیش رفتن در مسیر اشتباه دردناکتر و ترسناکتر از رها کردن آن و بازگشت به مسیر صحیح است. آنچه تا کنون حاصل کردهاید نه تنها وقت تلف کردن نبوده است بلکه تجربههای ارزشمندی است که به شما کمک میکند با شتاب بیشتری به سمت آرزوهای تازه حرکت کنید.
اولویتهایتان را مجدداً تنظیم کنید
پس از تعیین اهداف تازه، قانون 80/20 را مجدداً اعمال کنید. اولویتهایتان را تعیین نمایید و انرژی و تمرکزتان را بر روی کارهایی بگذارید که بیشترین نتیجه را برای شما به ارمغان میآورند. میدانم که اکنون این کار را راحتتر و سادهتر انجام میدهید. شما 6 ماه به دنبال اهدافتان رفتهاید و مسیرهای عصبی جدیدی در مغز شما شکل گرفته است. حال که مجدداً خودتان را برنامهریزی کردید، نوبت به اقدام میرسد. مثل همیشه بدون وقفه دست به کار شوید و ثانیهای را برای رسیدن به اهدافتان از دست ندهید.
دیدگاهتان را بنویسید