آیا نوشتن اهداف در موفقیت مؤثر است؟
مدیریت زمان و موفقیت، یک فرایند اجتناب ناپذیر دارد. فرایندی اساسی که از اولین مهارتهایی است که در مدرسه میآموزیم. اگر دارید این متن را میخوانید مطمئناً از این توانایی بهرهمندید اما به ندرت آن را به طور مستمر و منظم برای رسیدن به اهدافتان استفاده نمودهاید. از چه مهارتی حرف میزنم؟ «نوشتن!» اگر نوشتن را جدی نمیگیرید یا به نظرتان تأثیری در موفقیت شما ندارد، تا پایان این مقاله مرا همراهی کنید تا نظر شما را تغییر دهم. شاید شما پس از پایان این مطلب، به جرگهی 20 درصد از افرادی بپیوندید که هدف و برنامهی مکتوبی برای موفقیت دارند.
احتمال موفقیت با نوشتن اهداف افزایش مییابد
پروفسور گیل متیوز، استاد روانشناسیِ دانشگاه دومینیکن در کالیفرنیا، با مطالعهی تأثیر نوشتن اهداف و آرزوها بر روی 267 نفر مرد و زن با مشاغل مختلف در نقاط مختلف جهان، متوجه شد نوشتن هدفها و رویاها شانس رسیدن به آنها را تا 42 درصد افزایش میدهد.
چرا نوشتن چنین تأثیر شگرفی بر موفقیت دارد؟
هنگامی که فقط به اهدافتان فکر میکنید، تنها از مرکز تصورات ذهنتان استفاده میکنید اما وقتی پس از تصور یک هدف، آن را بر روی کاغذ میآورید، علاوه بر نیمکرهی راست، از بخش منطق نیمکرهی چپ مغزتان نیز استفاده میکنید. علاوه بر این مطالعات شرکت 3M نشان میدهد مغز ما اطلاعات بصری را 60٫000 بار سریعتر از تصورات ذهنی پردازش میکند.
هنگام نوشتن دقیقاً چه اتفاقی در مغز میافتد؟
زمانی که از دو نیمکرهی مغزتان استفاده میکنید، سیگنالهایی الکتریکی بین این دو نیمکره برقرار میشود. این سیگنالها به مایعی منقل میشوند که مغز را احاطه کرده و در ستون فقرات بالا و پایین میرود. از این طریق، سیگنالهای مغزی حاصل با تمامی سلولها، استخوانها و عضلاتی ارتباط میگیرند و تبدیل به نوعی آگاهی میشوند که افکار ما را به واقعیت تبدیل میکنند، گویی تمامی سلولهای ما یک صدا فریاد میزنند: «من این هدف را میخواهم و برای رسیدن به آن مصمم.»
آیا نوشتن اهداف و برنامهها فواید دیگری نیز دارد؟
اگر بخواهیم تمام مزایای مکتوب کردن خواستهها و برنامهریزی را بیان کنیم، به جای نگارش یک مقاله نیاز به تألیف یک کتاب خواهد بود. برای همین اجازه دهید برخی از فواید نوشتن را به صورت فهرستبار مرور نماییم:
- نوشتن انگیزهی شما را برای اقدام کردن افزایش میدهد.
- با نوشتن، بر اهدافتان متمرکز میشوید و هنگام کار کردن بر روی هدف، کمتر دچار حواسپرتی میگردید.
- با کمک نوشتن میتوانید اهداف را به مراحل کوچکتر تقسیم کنید و اینگونه به اهداف بزرگتری دست پیدا کنید.
- مکتوب کردن آنچه در سر دارید، افکار شما را از ذهنتان خارج و استرستان را کاهش میدهد.
- نوشتن کمک میکند میزان پیشرفتتان را بررسی کنید و بدانید آیا در مسیر درست حرکت میکنید یا خیر.
چه چیزهایی را باید نوشت؟
تفریباً هرچیزی را میتوانید یادداشت نمایید. همیشه یک دفتر یادداشت همراه داشته باشید. سعی کنید نوشتن را به عادتی روزانه تبدیل کنید. بسیار مهم است که هر شب نوشتههایتان را بررسی و مرتب نمایید. همچنین طبق برنامهای منظم، یادداشتهای پیشین را مرور نمایید.
از مهمترین چیزهایی که باید به ثبت آنها بر روی کاغذ عادت کنید، میتوان به این موارد اشاره کرد:
- اهدافتان را واضح و مثبت بنویسید.
- برنامهی رسیدن به هدف را با زمانبندی مشخص مکتوب کنید.
- از شکستهایتان چه تجربیاتی کسب کردهاید؟ آنها را یادداشت نمایید تا به حافظهی بلندمدت منتقل شده و یک اشتباه را دوبار تکرار نکنید.
- ایدههایتان را به محض اینکه به ذهنتان خطور میکنند یادداشت کنید. معمولاً ما با کمبود ایدههای نو و خلاقانه مواجه نیستیم، مشکل اصلی فراموش کردن ایدهها و عدم پیگیری آنهاست. نوشتن این مشکل را مرتفع میسازد.
- افکار و احساساتتان را در طول روز ثبت کنید. با این کار با چرخههای بدنتان آشنا میشوید و میتوانید راحتتر روزتان را برنامهریزی نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید